Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Skanus kokosu krembriule su apkeptais ananasais.

KOKOSŲ KREMBRIULĖ SU APKEPTAIS ANANASAIS


  • Visas laikas: 310 min.

Jums reikės

KREMBRIULĖ

200 ml kokosų pieno, nesaldinto
250 g grietinėlės
120 g cukraus
8 kiaušinio trynių
2 šaukšteliai Taylor & Colledge vanilės pastos

APKEPTI ANANASAI

4 riekelės ananaso, pašalinta luobele
1 šaukštelis Taylor & Colledge vanilės pastos
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai medaus
4 šaukštai tamsaus romo
6 šaukštai rudojo cukraus


Instrukcijos

Žingsnis 1: Įkaitinkite orkaitę iki 120°C.

Žingsnis 2: Prikaistuvyje sumaišykite ir ant silpnos ugnies kaitinkite kokosų pieną, grietinėlę, cukrų ir vanilės pastą. Maišykite plakimo šluotele, kol pienas pradės virti. Tuomet nukelkite prikaistuvį nuo kaitros ir leiskite 10 minučių atvėsti.

Žingsnis 3: Dideliame dubenyje plakimo šluotele išplakite kiaušinio trynius su cukrumi, plakite, kol masė taps tiršta ir kreminė. Į dubenį su tryniais iš lėto pilkite kokosų pieno masę. Visą laiką maišykite.

Žingsnis 4: Supilkite mišinį į 6 karščiui atsparias formeles ir sudėkite jas į kepimo skardą. Atsargiai pripildykite kepimo skardą karštu vandeniu iki pusės kepimo formelių aukščio.

Žingsnis 5: Kepkite apie 40–50 minučių, kol kremo kraštai šiek tiek sutvirtės, o vidurys liks minkštas.

Žingsnis 6: Formeles ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tuomet uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

Žingsnis 7: Ananaso riekeles supjaustykite plonais trikampiais (reikės 12 trikampių). Mažoje keptuvėje išlydykite sviestą, medų ir 1 arbatinį šaukštelį vanilės pastos. Kai įkais, sudėkite ananaso trikampėlius ir virkite apie 2–3 minutes. Supilkite romą ir ilgu degtuku atsargiai uždekite.

Žingsnis 8: Prieš patiekiant, kiekvieną krembriulė pabarstykite ruduoju cukrumi ir pakaitinkite virtuviniu degikliu, kol karamelizuosis. Ant viršaus sudėkite ananasus ir nedelsiant patiekite.

  • Prep Time: 20 min.
  • Laikymas ir atvėsinimas: 250 min.
  • Cook Time: 40 min.