„PAVLOVA” SU VANILINIU KREMU IR UOGOMIS
- Total Time: 105 min.
Ingredients
MORENGAS
- 4 kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
- 1 žiupsnelis druskos
- 200 g cukraus
- 1 šaukštelis acto
- 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
ĮDARAS
- 250 ml grietinėlės
- 2 šaukštai Taylor & Colledge vanilės ekstrakto
- 50 g aviečių
- 70 g raudonųjų serbentų
- 50 g gervuogių
- 100 g mėlynių
- 70 g braškių
- Šviežių mėtų
Instructions
Žingsnis 1: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, nupiešite 23 cm skersmens apskritimą, popierių apverskite.
Žingsnis 2: Dideliame dubenyje ar pastatomame plakiklyje dideliu greičiu iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus su žiupsniu druskos.
Žingsnis 3: Toliau plakite vidutiniu greičiu lėtai įmaišydami cukrų. Plakite tol, kol masė taps blizgi ir tvirta.
Žingsnis 4: Tuomet gumine mentele į baltymų masę įmaišykite kukurūzų krakmolą ir actą.
Žingsnis 5: Morengą paskleiskite ant kepimo popieriaus apskritimo. Skardą įdėkite į orkaitę ir kaitrą sumažinkite iki 100°C.
Žingsnis 6: Kepkite 60–70 minučių, tuomet išjunkite kaitrą. Orkaitės dureles palikite uždarytas ir leiskite „Pavlovai“ orkaitėje vėsti apie 30 minučių. Tuomet atsargiai išimkite ir padėkite „Pavlovą“ ant torto padėklo.
Žingsnis 7: Išplakite grietinėlę su vanilės ekstraktu iki standžios masės. Aptepkite „Pavlovos“ viršų kremu, papuoškite uogomis ir šviežiomis mėtomis.
- Prep Time: 15 min.
- Resting Time: 30 min.
- Cook Time: 60 min.