Grįžti į receptus

„PAVLOVA” SU VANILINIU KREMU IR UOGOMIS

Skanus "pavlova" su vaniliniu kremu ir uogomis.

Pasidalinkite šiais receptais

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Skanus "pavlova" su vaniliniu kremu ir uogomis.

„PAVLOVA” SU VANILINIU KREMU IR UOGOMIS


  • Total Time: 105 min.

Ingredients

MORENGAS

  • 4 kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelis acto
  • 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo

ĮDARAS

  • 250 ml grietinėlės
  • 2 šaukštai Taylor & Colledge vanilės ekstrakto
  • 50 g aviečių
  • 70 g raudonųjų serbentų
  • 50 g gervuogių
  • 100 g mėlynių
  • 70 g braškių
  • Šviežių mėtų

Instructions

Žingsnis 1: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, nupiešite 23 cm skersmens apskritimą, popierių apverskite.

Žingsnis 2: Dideliame dubenyje ar pastatomame plakiklyje dideliu greičiu iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus su žiupsniu druskos.

Žingsnis 3: Toliau plakite vidutiniu greičiu lėtai įmaišydami cukrų. Plakite tol, kol masė taps blizgi ir tvirta.

Žingsnis 4: Tuomet gumine mentele į baltymų masę įmaišykite kukurūzų krakmolą ir actą.

Žingsnis 5: Morengą paskleiskite ant kepimo popieriaus apskritimo. Skardą įdėkite į orkaitę ir kaitrą sumažinkite iki 100°C.

Žingsnis 6: Kepkite 60–70 minučių, tuomet išjunkite kaitrą. Orkaitės dureles palikite uždarytas ir leiskite „Pavlovai“ orkaitėje vėsti apie 30 minučių. Tuomet atsargiai išimkite ir padėkite „Pavlovą“ ant torto padėklo.

Žingsnis 7: Išplakite grietinėlę su vanilės ekstraktu iki standžios masės. Aptepkite „Pavlovos“ viršų kremu, papuoškite uogomis ir šviežiomis mėtomis.

  • Prep Time: 15 min.
  • Resting Time: 30 min.
  • Cook Time: 60 min.

Daugiau receptų